OKTATÁS

2005. szeptembere óta tanítok aktívan. Célom, hogy diákjaim jól érezzék magukat az óráimon, és a lehető legjobbat hozzam ki belőlük. Pozitívan állok az emberekhez, véleményem szerint az adottság mit sem ér a rendszeres koncentrált gyakorlás nélkül. Különleges adottságok nélkül is válhat valakiből zseniális zenész. A kitartás a fontos, és az elhatározás. Kezdőket, és haladókat is vállalok. Folyamatosan bővitem segédanyagaimat. Minden esetben egyénre szabom az anyagot a növendék képességeihez, egyéniségéhez, zenei ízléséhez, gyakorlása rendszerességéhez mérten. Nem mint szigorú tanár viszonyulok tanítványaimhoz, hanem mint ember, aki segít elérni a céljukat a zenében, és egyengetem az útjukat, jó irányba próbálom terelgetni őket. Szeretek tanítani, örököltem a szüleimtől a hajlamot rá, ők is tanárok. Igen. Mindketten.
A dobolás eléggé összetett dolog, ugyanis nem elég, hogy az embernek figyelnie kell mind a 4 végtagjára külön-külön, emellett számolnia kell, figyelni a zenész társai apró rezdüléseire is, lereagálni azokat, együtt lélegezni a zenével, TIME!, reagálni a közönségre, előre gondolkozni, az esetleges bakikra felkészülni (pl.: szétesik egy állvány, eltörik a dobverő, fejemre zuhan a reflektor).

Szabályok: Sajnos be kellett vezetnem, hogy havonta egy összegben előre szedjem a tandíjat. Így ki tudom védeni az óra előtti pillanatokban történő lemondásokat. Egy-két szabály annak, aki hozzám szeretne járni: 1 hónap nem mindig 4 alkalom. Van, amikor úgy jön ki, hogy 5 hetes egy hónap. Ilyenkor természetesen lesz egy plusz óra, ami fizetendő. Ha lemondasz egy órát, akkor azt be lehet pótolni abban a hónapban, de inkább az azt követő pár hétben. Lehet dupla órázni is. Amit még érdemes tudni, hogy nálam nincs téli, nyári, őszi szünet, nem oktatási intézmény vagyok, hanem egy magántanár. :) Ezzel kapcsolatban még annyit, hogy a magántanár az óradíjából tartja fenn magát. :) Érdemes készülni az órákra és napi szinten foglalkozni vele (20 perc-1 óra), hogy a közös munka élvezetes és hasznos legyen. Én szívesen tanítalak, ha tanulni szeretnél. Sőt, tudok trükköket is, amikkel lehet feszíteni a haverok előtt, de kihangsúlyozom én zenélni foglak megtanítani első sorban, nem bűvészkedni! Látványos, de haszontalan egy lemezen, ahol úgyse látja senki. :P

Órabérem: 7000 Ft/60 perc >> 28000 Ft/hónap (hetente 1 óra) | 4000 Ft/30 perc >> 16000 Ft/hónap (hetente fél óra) | 9000 Ft/90 perc >> 36000 Ft/hónap (heti 1.5 óra). Illetve, ha havi 2 órát tudsz jönni, akkor 7500 Ft/60 perc >> 15000 Ft/hónap (kéthetente 1 óra)
Bővebb felvilágosítás emailben.

Helyszín: Újbuda, XI. kerület (Allee-től 5 percre)!

Ha elemeire szedjük, akkor ennyi szempontra tudnám osztani hirtelen:

- Hogyan kezdjünk hozzá? (alapismeretek kezdőknek)
- Verőtartás (hogyan fogjuk meg a dobverőt helyesen)
- Stick control
- Stick tricks (trükkök haladóknak)
- Indiai Számolási gyakorlatok (1=ta, 2=taka, 3=takita etc.)
- Kéztechnikák (Kar-, csukló-, ujj-technikák)
- Lábtechnikák (Sarok lent, lábfej, stb.)
- Ritmikai gyakorlatok (kezdőknek-haladóknak)
- Rudimentek (Rudimental Ritual - kézrendek)
- Kottaismeret (Nesztor 1-2-3-4, Syncopation, etc.)
- Függetlenítési gyakorlatok (4 way coordination, etc.)
- Szinkron gyakorlatok
- Dinamikai gyakorlatok (halk, hangos játék, hangsúlyok)
- Groove-ok, fill-ek
- Lineáris dobolás (Linear Time Playing, etc)
- Dallamos dobolás
- Stílusismeret (Pop, Rock, Metal, Funk, D&B/Jungle, Jazz, Latin, Fusion)
- Improvizációs készség fejlesztése
- Hangszerünk ismerete (részei, hangolása)
- Segédanyagok (kották, drumless, play along)
- Szolfézs (hangközök, hármas/négyes hangzatok és fordításaik,
modális skálák, melodikus/összhangzatos moll móduszok etc., dallam-, ritmusdiktálás)
- Hallásfejlesztés
- Zeneelmélet (összhangzattan)
- Tanácsadás (e-mail, skype, viber, telefon, személyes)